OPI GDPR

Vi, Office Products International Ltd (OPI), använda dina personuppgifter för att tillhandahålla våra tjänster till dig. Vi har beskrivit hur vi samlar in, lagrar och använder dina uppgifter i denna integritetspolicy. Vi tar på allvar vårt ansvar att ta hand om dina uppgifter och vi är angelägna om att skydda din integritet enligt den senaste Allmän dataskyddsförordning (EU) 2016/679. Det finns steg du kan vidta för att kontrollera vad vi gör med dina uppgifter och vi har förklarat dessa steg i denna sekretesspolicy.

När vi talar om data och personuppgifter i denna integritetspolicy menar vi personuppgifter som identifierar dig eller som kan användas för att identifiera dig såsom ditt namn, e-postadress, adress etc. Det kan även innehålla information om hur du använder våra webbplatser och mobilapplikationer.

  • Vem är ansvarig för dina uppgifter?

Office Products International Ltd är ansvarig för dina uppgifter. Vår registrerade adress är Fairclough Hall, Halls Green, Herts, SG4 7DP, Storbritannien. Vi är registrerade som ett företag i England och Wales under företagsnummer 02546641. Vi är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som vi samlar in från dig, och som sådan kontrollerar vi hur dina personuppgifter samlas in och för vilka ändamål dina personuppgifter används.

  • Personuppgifter vi samlar in om dig

Beroende på hur du använder våra tjänster och vår webbplats kan vi samla in följande typer av information om dig:

Ditt namn och kontaktuppgifter (e-postadress, telefonnummer, adress)
  • När du skapar ett konto hos oss
  • När du bokar ett event hos oss
  • När du köper en av våra produkter
  • När du är med i en tävling
  • När du fyller i formulär på vår hemsida
  • När du prenumererar på vårt nyhetsbrev
  • När du röstar på OPI Awards
Kommunikation vi har med dig (e-post, brev, telefonsamtal, meddelanden skickade till oss via våra sociala medieplattformar)
  • När du kommer i kontakt med oss
  • Påminnelser om dina prenumerationsuppgifter
  • nyhetsbrev
  • Bekräftelser på din prenumeration
Information om dig, din plats och hur du använder vår webbplats, mobilapplikation, information om dina intressen och preferenser. Se mer information nedan under rubriken "Hur vi använder dina uppgifter för att anpassa tjänsten vi erbjuder dig"
  • När du använder vår webbplats
  • När du accepterar våra cookies placerade på din enhet
  • När du uppdaterar din kontoinformation
  • När du öppnar våra marknadsföringsmejl
  • När du klickar på våra bannerannonser
  • När du fyller i formulär på vår hemsida
  • När du kommer i kontakt med oss
  • När du väljer att ta emot meddelanden från oss
Betalkortsuppgifter. Dina kortuppgifter lagras och skyddas i enlighet med bästa branschpraxis
  • Vid underlättande av betalning med kort

Vi samlar inte in några känsliga personuppgifter.

  • Hur vi använder dina data

Vi kan bara använda dina personuppgifter om vi har en vederbörlig anledning till det. Enligt lagen kan vi endast använda dina uppgifter av ett eller flera av dessa skäl:

  • För att fullgöra ett avtal har vi med dig
  • Om vi ​​har en laglig skyldighet att använda dina uppgifter av en särskild anledning
  • När du samtycker till det
  • När det ligger i vårt legitima intresse

Anledningar till att vi använder dina personuppgifter för:

  • För att tillhandahålla tjänster till dig på begäran
  • För att hålla våra register uppdaterade
  • För att kommunicera med dig och hantera vår relation med dig
  • För att hantera vår relation med dig
  • För att anpassa och förbättra din kundupplevelse
  • För att uppfylla våra kontrakt, tillhandahålla våra tjänster och uppfylla våra juridiska skyldigheter
  • För att informera dig om våra nyheter och erbjudanden som vi tror att du kan vara intresserad av
  • För att identifiera sätt att förbättra sättet vi levererar information till dig
  • För att uppfylla våra administrativa syften inklusive redovisning, fakturering och revision

 

  • Marknadsföring: Hur du hanterar de marknadsföringsmeddelanden du får

Vi kan skicka marknadsföringsmeddelanden till dig via e-post om du har angett att du gärna tar emot sådana e-postmeddelanden eller om du köpt en av våra produkter och du inte har berättat för oss att du inte längre vill ta emot marknadsföringsmeddelanden. Vår marknadskommunikation inkluderar information om våra nya och befintliga produkter, specialerbjudanden som vi tror att du skulle kunna gilla och de tjänster som ingår i ditt medlemskap.

Om du tidigare har valt att ta emot e-postmeddelanden från oss kan du välja bort marknadsföringsmeddelanden genom att klicka på avregistreringslänken som vi inkluderar i alla våra marknadsföringsmeddelanden eller genom att mejla oss på memberships@opi.net

Observera att om du ber oss att sluta skicka marknadsföringsmejl, kommer vi att notera din personliga information och din förfrågan så att vi kan se till att du utesluts från e-postmeddelandena när de skickas ut.

  • Hur länge vi behåller dina uppgifter

Vi behåller dina uppgifter bara så länge vi behöver dem. Hur länge vi behöver data beror på vad vi använder dem till, om det är för att tillhandahålla tjänster till dig, för våra egna legitima intressen eller för att vi ska kunna följa lagen.

Vi granskar aktivt informationen vi har och när det inte längre finns en kund, juridisk eller affärsmässig behov för oss att hålla den, kommer vi antingen att radera den på ett säkert sätt eller i vissa fall anonymisera den.

  • Hur vi skyddar dina data

Vi skyddar dina personuppgifter mot obehörig åtkomst, olaglig användning, oavsiktlig förlust, korruption eller förstörelse.

Vi använder tekniska åtgärder som kryptering och lösenordsskydd för att skydda dina uppgifter och de system de förvaras i. Vi använder också operativa åtgärder för att skydda uppgifterna som att begränsa antalet personer som har tillgång till databaserna där vår bokningsinformation lagras , med hjälp av antivirusprogram, periodiska genomsökningar etc.

Vi håller dessa säkerhetsåtgärder under översyn och hänvisar till branschsäkerhetsstandarder för att hålla oss uppdaterade med nuvarande bästa praxis.

Tyvärr är överföringen av information via internet inte helt säker. Även om vi kommer att göra vårt bästa för att skydda dina personuppgifter, kan vi inte garantera säkerheten för all data som överförs till webbplatsen och all sådan överföring sker på din egen risk. När vi har fått din information kommer vi att använda strikta procedurer och säkerhetsfunktioner för att försöka förhindra obehörig åtkomst.

  • Dela din data

Vi delar några av dina personuppgifter med, eller erhåller personuppgifter från, följande kategorier av tredje parter:

Leverantörer som tillhandahåller tjänster till oss:

Mailchimp - Leverantör av e-postmarknadsföring – för att skicka ut dagliga nyheter https://mailchimp.com/legal/privacy/

Infusionsoft –  CRM – för att föra dina register https://www.infusionsoft.com/legal/gdpr

WordPress - Webbplatsplattform – för att kunna logga in på webbplatsen https://wordpress.org/about/privacy/

Etucher – eventplattform – när du registrerar dig för ett event https://www.etouches.com/event-software/privacy-policy/

Shopify - betalningshanteringsplattform https://help.shopify.com/manual/your-account/GDPR

Bedöma – röstningsplattform – när du röstar på våra utmärkelser https://www.judgify.me/l/privacy

Xero – redovisningsplattform – för att fakturera kunder https://www.xero.com/uk/about/terms/privacy/

Alla våra tredjepartsleverantörer är GDPR-kompatibla.

Dataanalysföretag och annonsörer:

Doubleclick – Google Advertising Platform

Google Analytics – Google

Båda plattformarna använder krypterad information som inte kan identifiera våra användare.

Din kredit- och betalkortsinformation:

För att kunna behandla betalningar och förhindra och upptäcka bedrägerier, behandlar vi betalkortsdata genom våra leverantörer av betalkort och bedrägerihanteringstjänster.

  • Skicka data utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet

Vi kommer endast att skicka data utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ('EES') för att arbeta med våra rådgivare som vi använder för att leverera tjänster till dig eller för att uppfylla en laglig skyldighet. Om vi ​​överför data utanför EES kommer vi att se till att de skyddas på samma sätt som om de skulle användas inom EES. Vi kommer att använda en av följande skyddsåtgärder för att säkerställa att den är skyddad:

  • Överför uppgifterna till ett land utanför EES som har minst lika skyddande integritetslagar som inom EES
  • Sätt ett avtal med mottagaren av uppgifterna vilket innebär att mottagaren måste skydda uppgifterna enligt samma standarder som krävs inom EES
  • Överför det till organisationer som är en del av Privacy Shield. Privacy Shield är ett ramverk som anger standarderna för data som ska skickas mellan USA och europeiska länder. Privacy Shield säkerställer att data skyddas enligt samma standarder som används inom EES.
  • Dina rättigheter

Du har rätt att se kopior av alla personuppgifter som finns hos oss och att ändra, korrigera eller radera sådana uppgifter. Du kan också begränsa, begränsa eller invända mot behandlingen av dina uppgifter.

Du kan använda sidan Hantera medlemskap för att ändra dina uppgifter efter att ha loggat in på ditt konto eller så kan du skicka ett meddelande till oss på memberships@opi.net

För att göra några invändningar eller för att utöva någon av dina rättigheter kan du skicka ett e-postmeddelande till oss på gdpr@opi.net eller så kan du skriva till oss på: Data Protection, Office Products International Ltd, Fairclough Hall, Halls Green, Herts, SG4 7DP, Storbritannien. Du kan också använda kontaktformuläret i slutet av sidan.

När du hör av dig kommer vi att återkomma till dig så snart som möjligt inom en månad efter att vi verifierat din identitet.

  • Klagomål

Om du har några klagomål angående OPIs behandling av dina personuppgifter vänligen maila oss på gdpr@opi.net eller skriv till oss på: Office Products International Ltd, Fairclough Hall, Halls Green, Herts, SG4 7DP, Storbritannien.

Om du har några dataintrång att rapportera, använd formuläret i slutet av sidan.

Observera att du har rätt att lämna in ett klagomål till den tillsynsmyndighet som ansvarar för skyddet av personuppgifter i det land där du bor eller arbetar, eller där du tror att ett brott mot dataskyddslagar kan ha skett. Du kan göra detta genom att kontakta informationskommissarie per telefon på 0303 123 1113, eller genom att använda tjänsten livechatt som finns tillgänglig via informationskommissarie hemsida www.ico.org.uk.

  • Kontakta oss

Du kan skriva till oss på Data Protection, Office Products International Ltd, Fairclough Hall, Halls Green, Herts, SG4 7DP, Storbritannien, eller så kan du skicka ett e-postmeddelande till oss på gdpr@opi.net. Alternativt kan du ringa oss på +44 20 7841 2950.

Dessutom kan du använda formulären nedan för att rapportera ett dataintrång eller för att be om dina personliga register.

Formulär för rapportering av intrång i personuppgifter

Om du vill rapportera ett personuppgiftsintrång, använd formuläret nedan:








 

 

---------

Begäran om tillgång till personuppgifter 

Om du vill få detaljerad information om alla personliga data vi behandlar, vänligen använd formuläret nedan. Vi kommer att återkomma till dig för att bekräfta din identitet och efteråt ge dig den begärda informationen: